BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

   

Készülj velünk a karrierépítésre 2023. szeptember 26. és október 06. között!

A Felkészítő Napok eseményeire a jelentkezés már elindult, a részvétel ingyenes.

   

Tréningek és workshopok (önismeret a karrierépítésben, kommunikáció, kapunyitási krízis, stresszkezelés)

Egyéni karriertanácsadás péntekenként (szeptember 29. és október 06.)

    

TRÉNINGEK

tréning csoportos tanulási forma, általában 10-12 fővel, ahol a cél az egyén bizonyos készségeinek fejlesztése a tréning témájától függően. A tréningben megvan a közösségi tanulás minden előnye és minden hátulütője is.  Élményszerű tanulással hatékonyan fejlődhetsz akár rövid idő alatt is, ha aktív résztvevője vagy a programnak. 

Ha érdekel, hogyan is működik a tréning műfaja olvasd el blogcikkünket itt

A tréningek időtartama 4 óra. A résztvevők maximális létszáma: 12 fő.
A jelentkezés lezárása a tréning hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

 

TALÁLD MEG AZ UTADAT! – ÖNISMERETI KÉRDÉSEK A KARRIERTERVEZÉSBEN

Saját utad megtalálásának első lépcsőfoka önmagad megismerése: mozgatórugóid tudatosítása, értékeid, képességeid feltárása, céljaid meghatározása. A tréningen önismereti kérdéseken keresztül gondolhatod végig, hogy ki vagy te és merre tartasz.

Gyere el, és tedd meg az első lépést egy sikeres karrier felé!

   

Maximális létszám: 10 fő

Időpont: 2023.09.26. (kedd) 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)               

Trénerek: Oroszi Péter, Lóczi-Horváth Anna

  


STRESSZKEZELÉS

Egyalkalmas stresszkezelés tréningünkön segítünk felismerni, milyen tényezők hatnak rád stresszorként tanulmányaid, munkád vagy éppen magánéleted során, és milyen módon próbáltad eddig kezelni őket.

A tréning során megismerkedhetsz a feszültségoldás jótékony és kártékony formáival, és megküzdési módszereket tanulhatsz, melyekkel csökkenteni tudod a mindennapok során rád nehezedő nyomást, vagy éppen a saját javadra tudod fordítani azt. Célunk egy új szemlélet bemutatása, amiben az előtted álló kihívások nem az ellenségeid, hanem támogatnak téged céljaid megvalósításában!

   

Maximális létszám: 10 fő

Időpont: 2023.09.27. (szerda) 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)               

Trénerek: Horváth Luca, Szele-Szabó Gréta

 


ÁLLÁSINTERJÚ

Szeretnél felkészülten érkezni egy állásinterjúra? Szakmai tudásodon és személyes varázsodon felül érdemes felkészülnöd a cégből, önmagadból és gyakorolnod az interjúhelyzeteket is. Utóbbiakban segítünk neked ezen a tréningen.

   

Maximális létszám: 10 fő

Időpont: 2023.10.03. (kedd), 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)               

Trénerek: Szabó Blanka, Vajda Emília

 


KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

Belegondoltál már abba, hogy egy vizsga, egy állásinterjú, de még egy baráti beszélgetés minőségét is meghatározhatja, hogy HOGYAN mondod azt, amit mondasz? Tanuld meg, hogyan képviseld a saját érdekeidet úgy, hogy jó tárgyalópartner is maradj, és a konfliktusokat is megfelelően kezeld közben.

Kommunikációs tréningünkön az asszertivitásra, az önérvényesítő viselkedésre helyeztük a hangsúlyt. A saját szükségletek, határok megismerésén túl, a gyakorlatok során kipróbálhatod magad, hogyan jelezheted hatékonyan a kommunikációs partnerednek, hogy szeretnél kérni tőle valamit, vagy, hogy nem tetszik neked az, amit tett. Mindezt úgy, hogy a kölcsönös tisztelet, megértés és megoldáskeresés nagyobb valószínűséggel megvalósuljon.

Maximális létszám: 10 fő

Időpont: 2023.10.04. (szerda), 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)               

Trénerek: Bárány Dóra, Dobai Edit

   


WORKSHOPOK

   

workshopok rövid, pszichoedukációs csoportok, amelyek során egy-egy fontos lélektani témával foglalkozunk. A hétköznapokban is hasznosítható elméletek mellett megismerhetitek mások tapasztalatait, véleményét is.

Ha szívesen megosztanád a gondolataid, és meghallgatnád másokét önismereti vagy pályafejlődési kérdésekben, illetve tanulnál valami újat, ezek az alkalmak pont neked valók!

A workshopok időtartama 2 óra. A résztvevők maximális létszáma: 8 fő.

A jelentkezés lezárása a workshop hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

 

KAPUNYITÁSI KRÍZIS

Fiatal felnőttként egyre többen ütközünk nehézségekbe az elköteleződés terén, karrier- és magánéleti kérdésekben egyaránt. De mi is történik pontosan ilyenkor az életünkben? Hogyan tudjuk könnyebbé tenni ezt a fejlődési időszakot? Csatlakozz, ha:

  • hallgatóként szeretnél megismerkedni és előre felkészülni azokra a kihívásokra, amelyet a fiatal felnőttkor időszaka tartogat a számodra, vagy bizonytalan vagy abban, amit már választottál;
  • pályakezdőként nehézségeid vannak a nagy döntések meghozatalával, szorongást kelt benned a (szakmai) elköteleződés gondolata;
  • már dolgozol, de úgy érzed, hogy a valóságban nem pont úgy alakul minden, mint ahogyan elképzelted, vagy szorongást okoz a gondolat is, hogy nincs már választási lehetőséged.

   

Maximális létszám: 8 fő

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

A workshop két időpontban is megrendezésre kerül:

  

Időpont: 2023.09.26. (kedd) 13:45 -16:00                                           Időpont: 2023.10.04. (szerda) 13:45-16:00

Trénerek: Szabó Blanka, Szele-Szabó Gréta                                       Trénerek: Lóczi-Horváth Anna, Bárány Dóra

 

                                                                                                         

     


HELYZETFÜGGŐ VEZETÉS

A workshopon megismerheted a helyzetfüggő vezetés alapját képező Hersey-Blanchard modellt. Az elmélet szerint különböző felkészültségű, motivációjú csapattagok különböző vezetői stílus mellett tudnak fejlődni, hatékonyan dolgozni. Vajon mindegyik stílusban jártasságot kell szerezzünk, hogy jó vezetőkké váljunk? Esetleg mindenkinek van egy stabil stílusa, ami alapján kialakul közte és a csapat közti kémia? Csatlakozz, ha:

  • hallgatóként tagja, esetleg vezetője is vagy valamilyen munkacsoportnak (pl. öntevékeny kör), és szeretnéd megérteni, miben különböznek a régi és új tagok;
  • pályakezdőként tudatosan szeretnéd kezelni az új munkahelyen a vezetői visszajelzéseket;
  • már dolgozol, és szeretnéd tudni, milyen vezetői stílus mellett tudnál továbbfejlődni, akár odáig, hogy egyszer te is irányíthass egy csapatot!

  

Maximális létszám: 8 fő

Időpont: 2023.09.27. (szerda), 13:45 -16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)                

Trénerek: András Bálint, Dobai Edit

 


Az AC kulisszatitkai

Talán te is vettél részt olyan kiválasztási folyamaton, ahol azon kezdtél gondolkodni, hogy éppen „mire megy ki a játék”. Mire céloz egy-egy furcsa kérdés? Mire figyelnek oda valamilyen szokatlan helyzetben?

Ebben a két órában bepillanthatsz a kompetencia alapú kiválasztás kulisszái mögé. Megismerheted az Assessment Centerek összeállításánál alkalmazott főbb elveket, és kipróbálhatod magad a tervező szerepében; amikor neked kell kitalálni, melyik a legjobb kérdés ahhoz, hogy megismerj egy jelöltet.

   

Maximális létszám: 8 fő

Időpont: 2023.10.03. (kedd), 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)               

Trénerek: András Bálint, Oroszi Péter

    


   EGYÉNI KARRIERTANÁCSADÁS

  

Van olyan, karrierrel kapcsolatos kérdésed, melyről szívesen beszélgetnél személyesen egy szakemberrel?

Egyéni, egyalkalmas karrierkonzultációra jelentkezhetsz, melynek időtartama 60 perc.

A feltüntetett időpontokban egy személyt tudunk fogadni, lemondás esetén a várólistán következő jelentkezőt értesítjük. A jelentkezés lezárása a program hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

    

09.29. péntek, 9 óra              

09.29. péntek, 10 óra            

09.29. péntek, 11 óra            

10.06. péntek, 9 óra              

10.06. péntek, 10 óra            

10.06. péntek, 11 óra            


ONLINE KURZUSOK

 

Az online kurzusok akkor segítenek igazán, ha tudsz rájuk időt szánni, és nem kell kapkodnod. Javasoljuk, hogy még az állásbörze előtti két hétben foglalkozz velük, hogy a rendezvényen már csak a kiállítók ajánlataira kelljen fókuszálnod. Ha későn kezdtél hozzá, ne aggódj, ezek az anyagok a rendezvény után is hozzáférhetők lesznek.

  

ÖNÉLETRAJZ ONLINE KURZUS

A Teams kurzus keretein belül hozzáférhetsz az önéletrajzírás legfontosabb szempontjait összefoglaló anyagainkhoz. Ha önéletrajzodat feltöltöd az egyéni csatornádra, visszajelzést kaphatsz kollégánktól, hogy hogyan építsd fel logikusan CV-det. Tanácsot is kaphatsz arra vonatkozóan, mit írj bele és mit hagyj ki, esetleg mi az, amit át kell fogalmaznod ahhoz, hogy nyerő helyzetből indulj.

 


FELKÉSZÜLÉS AZ ÁLLÁSINTERJÚRA ONLINE KURZUS

A kurzus bepillantást enged az állásinterjúk világába, felépítésébe és menetébe. Gyakorlati tippekkel, ötletekkel lát el Téged annak érdekében, hogy hatékonyan fel tudj készülni és minden fontos infót megtalálj egy helyen a sikeres interjúkhoz.

 


KARRIERTÖRTÉNET ONLINE MUNKAFÜZET

A karriertanácsadás egyik alternatív eszköze a Savickas-féle karriertörténet munkafüzet kitöltése. A munkafüzet feladatai a karrierépítés legfontosabb kérdéseire, mérföldköveire fókuszálnak. A három fejezetet követve kialakíthatjuk az előttünk álló döntésekhez szükséges motivációs narratívát, és a cselekvési tervet, amivel a céljainkat megvalósíthatjuk.

   

   

TOVÁBBI ONLINE KURZUSOK